Zaevljeva tužiteljka podnela ostavku iz zatvora

Autor: Tanjug

Svet

05.09.2019

22:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalna tužiteljka Katica Janeva iz zatvora je poslala pismo Savetu državnih tužilaca Severne Makedonije da je aktivirala ostavku, javljaju makedonski mediji

RepublikaFoto: youtube.com/Telma TV
Katica Janeva

Još uvek nema zvanične potvrde te informacije.

Prema Televiziji Telma, ni u Savetu državnih tužilaca, ni u Specijalnom tužilaštvu nisu dobili pismo od Janeve o aktiviranju ostavke koju je podnela 15. jula, a iz Krivičnog suda "Skoplje" niti su potvrdili niti dematovali da su dobili takvo pismo specijalne tužiteljke.

Predsednik Saveta državnih tužilaca Aco Kolev rekao je da do kraja radnog dana, u 15.30, nije dobijen nikakav dopis od specijalne tužiteljke Janeve, ali da je moguće da stigne u toku sutrašnjeg dana.

- Do kraja radnog vremena nije stiglo. U Savetu ćemo ga, ukoliko stigne, odmah razmotriti i odlučiti kako ćemo postupiti - rekao je Kolev za agenciju MIA.

 

 

Taj savet je 29. avgusta započeo postupak za razrešenje Janeve, koja je uhapšena zbog afere Reket, a danas je nadležni parlamentarni odbor predložio da poslanici na plenarnoj sednici razreše specijalnu tužiteljku "zbog nezakonitog i nasavesnog rada".

Janeva je 15. jula podnela ostavku istog dana kad je prvoosumnjičeni u slučaju Reket Bojan Jovanovski uhapšen na granici sa Grčkom, a njeno aktiviranje je uslovila postizanjem dogovora poltičkih stranaka oko novog zakona o javnom tužilaštvu kojim se reguliše nastavak rada Specijalnog tužilaštva i izborom njenog naslednika.

Janeva je pre dva dana iz pritvora u istražnom zatvoru "Skoplje", gde se nalazi kao osumnjičena u aferi Reket, Specijalnom tužilaštvu, koje vodi, poslala pismo da sve slučajeve preda državnom tužilaštvu, a očekuje se da do sutra tužilac Ljubomir Jovevski odluči da li će ih preuzeti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading