Todorić se naoštrio: Ne plašim se zatvora i ići ću do kraja!

Autor: Tanjug

Svet

04.09.2019

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši vlasnik bivšeg hrvatskog koncerna Agrokor Ivica Todorić, protiv kojega je u ponedeljak podignuta optužnica, koja ga tereti da je sa još tri osobe oštetio taj koncern za 1,25 miliona evra, izjavio je da su do problema dovele kriminalne aktivnosti pojedinih grupa.

RepublikaFoto: Tanjug/S. Vukadin
Ivica Todorić

Ne plaši se, tvrdi, ponovnog odlaska u zatvor i poručuje da će u postupku koji je pokrenut protiv njega ići do kraja.

Todorić je u intervjuu za zagrebačku N1 tv rekao da je on gradio Hrvatsku i da svi moraju shvatiti da je, dok je bio vlasnik Agrokora, napravljeno čudo od Iloka, Baranje, Istre, Slavonije, Dubrovnika... 

Ulagao je, kazao je, pare u Hrvatsku, a vi me, kako je rekao, sada pitate za izlvačenje para.

Upitan šta je sa plaćenjem fiktivnih savetnika, Todorić je kazao da je to sramota hrvatskog pravosuđa i hrvatske politike. 

- Oni su svoju najveću kompaniju uništili. Vidite kako Mađari štite svoje, Nemci... - rekao je Todorić, koji je na konstataciju da ga optužnica tereti za 1,25 milijuna evra, rekao:

- Tada sam u Agrokoru imao 700 miliona evra. Sad će neko reći da sam nešto uzeo... Ja nemam veze s tim... Što mene to pitate. Mene da neko pita da sam ja nešto knjižio... To je neverovatno. Nisam znao za taj ugovor".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Istakavši da ne bi mogao da stvori takvu kompaniju da je čitao ugovore, Todorić je rekao da su "to radile službe", te da se ne može dovesti u pitanje da on ne veruje svojoj pravnoj službi ili službama uopšte.

Tvrdi da nikada nijednu optužnicu nije pročitao, te da je sve uložio da bi gradio i razvijao zemlju.

A na pitanje zašto je izdavao menice bez pokrića, ako je već Agrokor bio tako uspešna kompanija, bivši vlasnik kaže se to dogodilo u jednom trenutku, te da je sada teško reći, koliko, šta i kako. Uglavnom, dodao je, menice su išle za robu.

- Mi smo 10 godina radili s menicama. U nulu svaki dan je sve isplaćeno, sve je funkcioniralo - rekao je i dodao da je zahtev za uspostavljanje privremene uprave potpisao kada je shvatio da je, kako kaže, državni aparat protiv njega.

- Povukao sam se, ali znao sam da nemaju ništa protiv mene. Uhapsili bi me isti čas da nisam potpisao - tvrdi Todorić.

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading