Novi dokumenti i nova svedočenja u aferi reket

Autor: vesnik.com

Svet

30.08.2019

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Znam Bojana Jovanovskog po nadimku Boki 13 od pre nekoliko godina, sećam se druge polovine januara 2019. godine kada sam bio sa društvom u kafiću Krug, i tada se Boki pojavio i prišao nam da nas pozdravi. Rekao mi je da se danas moramo videti, navodi jedna od osoba koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju pozvalo da svedoči, u izjavi o aferi Reket i koja direktno povezuje vladu sa aferom reket, Bokijem 13 i Katicom Janevom.

RepublikaFoto: instagram.com/boki13official
Zoran Zaev i Boki 13

Da su visoki vladini službenici dobro upoznati sa aktivnostima Bokija 13 i Katice Janeve, takođe se jasno može videti iz svedočenja u vezi sa slučajem Reket, inače bivšeg direktora jedne od najvećih telekomunikacionih kompanija u Makedoniji. U dokumentu se objašnjava da mu je Boki 13 rekao da je vlada spremna da mu pomogne da postane direktor Makedonskog Telekoma i da bi zauzvrat trebalo da dodeli ponude kompanijama za koje mu Boki 13 bude rekao.

- Dana 31.01.2019. Zoran Milevski me je nazvao telefonom i rekao mi da Bojan tj Boki 13 želi da me vidi bukvalno sledećeg dana u 13.00 u svojoj kancelariji na 1TV. Pristao sam i zakazao sastanak u 13.30h sa porukom koju mi je poslao Zoki Kičevo - rekao je svedok u svojoj izjavi na drugoj stranici zapisnika na početku izveštaja.

Dalje je rekao da je otišao na 1TV i otišao do Bokijevog kabineta 13 na uskom stepeništu i da su Boki i Zoki Kičevski već bili tamo.

Prvo smo počeli da razgovaramo o opštim pitanjima, nakon čega je Boki rekao da vlada nije zadovoljna sadašnjim izvršnim direktorom Telekoma i da žele da budem postavljen za izvršnog direktora “, rekao je svedok u svojoj izjavi.

Objašnjava da je rekao Bokiju i Zokiju da je, budući da je dugo radio u telekomunikacionom poslu, imenovao generalnog direktora Deutsche Telekoma, koji je takođe vlasnik Makedonski Telekom. Objasnio je da se sa vladom može konsultovati, ali ne nužno.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading