DODIK OBJASNIO: Nemamo potrebe za avanturizmom, jačamo izvorni Dejton

Autor: Tanjug

Svet

28.08.2019

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Dodik izjavio je da RS nema potrebu za bilo kakvim avanturizmom, već da će sve što se bude radilo biti u cilju jačanja izvornog Dejtonskog sporazuma.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Milorad Dodik

- Naši potezi neće biti mimo Ustava i tražićemo da se afirmiše ustavna struktura BiH, kako to i piše u Ustavu - rekao je Dodik novinarima na Palama.

On je to rekao komentarišući izjavu predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića da će „svako ko pokuša da otme nadležnosti BiH završiti u Hagu“.

Dodik smatra da Komšić "lažno interpretira“ nadležnosti države BiH, dodavši da nigde u Ustavu BiH ne piše da su vojska i pravosuđe nadležnosti BiH.

- Ne bude li ispoštovan sporazum (SNSD-SDA-HDZ BiH o formiranju Saveta ministara) do 5. septembra, ići ćemo u Narodnu skupštinu Republike Srpske i predložiti na koji način to može biti rešeno - kazao je on.

Dodik je optužio Komšića da, zajedno sa OHR-om, tvrdi da on (Dodik) nešto preti.

- To što Komšić kaže da svi oni koji nešto pokušaju, kao što sam ja nešto najavio, završe u zatvoru ili pod zemljom, to nije nikakva pretnja. Naravno, ja sam to veoma dobro razumio - kazao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading