Čovek koji je otkrio aferu "Reket" tvrdi: Zaev je produkt Junkera i Mogerinijeve, znali su za njegov kriminal

Autor: alo.rs, Republika

Svet

24.08.2019

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čovek koji je uzdrmao Severnu Makedoniju, ali i ceo Balkan! Laris Gaiser - analitičar i profesor geopolitike, koji je u nizu članaka za italijanski list "Verita" otkrio aferu oko ucenjivanja biznismena u koju su bili upleteni Boki 13, Zoran Zaev, njegov savetnik Bašanović i mnogi drugi... - u razgovoru za "Alo!" otkriva kako je reagovao kada je čuo da je privedena bivša tužiteljka Janeva i da li očekuje nova hapšenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zoran Zaev

- Da, to zaista jeste prvi rezultat serije tekstova koje sam objavio, ali rekao bih tužan rezultat, kada uzmemo u obzir da je makedonsko tužilaštvo imalo u svom posedu iste dokumente još pre mesec dana i da se ništa nije dogodilo. To znači da bez mojih članaka u listu "Verita" istina nikada ne bi izašla na videlo, i sada je valjda svima jasno da je celu zemlju za taoca uzela kriminalna organizacija koja je sve učinila da sebe zaštiti ili uništi dokaze - kaže on.

 

 

Gaiser nema dilemu da su ljudi iz EU, poput tadašnje šefice diplomatije Federike Mogerini, imali saznanja o dešavanjima u Severnoj Makedoniji.

- Da li ijedna normalna osoba može da poveruje da niko u EU nije imao pojma šta se dešava u Makedoniji? I da jeste tako, u svakom slučaju su krivi za to što su nesposobni. Poenta je da je sistem Zorana Zaeva produkt Junkerove i Mogerinijeve komisije i njihovog pristupa Balkanu i sada ne mogu da prihvate svoj deo odgovornosti. Umesto za to, odlučili su se za tišinu - konstatovao je Gaiser.

Zaeve, podnesi ostavku!

Na pitanje da li očekuje da li će Zaev podneti ostavku, Gaiser je odgovorio:

- Da sam ja savetnik Zaeva, i da znam sve ono što ja znam, odmah bih ga posavetovao da podnese ostavku. Za njegovo dobro i za dobro Makedonije. Pre ili kasnije će morati da ode. On je prošlosti i međunarodno je mrtav.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

25.08.2019 17:48

Dobro je,samo kad kod nas ne nađoše takvog produkta među žutaćima.