Kneževićevom kumu određen pritvor do 30 dana!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

24.08.2019

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istražni sudija Višeg suda odredio je Dejanu Sekuliću, osumnjičenom za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju, pritvor do 30 dana.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Duško Knežević

Sekulić, poznat i kao kum biznismena Duška Kneževića, a koji ima srpsko i hrvatsko državljanstvo, priveden je u sredu u Specijalno tužilaštvo na saslušanje i njemu je specijalna tužiteljka Lidija Vukčević tada odredila zadržavanje od 72 sata, prenosi CdM.

Sekulić je 2009. godine u Atlas banci podigao kredit za koji je kao garanciju dao zemljište koje je bilo pod teretom, a pošto kredit nije vratio, sumnja se da je Atlas banka oštećena za skoro 600.000 evra i da je on za taj iznos stekao imovinsku korist.

U istrazi koja je pokrenuta protiv Sekulića u četvrtak izjave su dali bivši potpredsednik Atlas grupe Mihailo Banjević, bivši izvršni direktor za komercijalu u Atlas banci Duško Ðukanović i bivši izvršni direktor Atlas banke Ðorđe Ðurđić, koji su tužiteljki pojašnjavali pod kojim okolnostima i kako je odobren kredit.

Branilac Sekulića, advokat Zdravko Ðukanović, u izjavi dostavljenoj medijima naveo je da je njegovom klijentu određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, s obzirom na to da je državljanin Srbije i Hrvatske, i istakao da je ta odluka nezakonita.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading