BRDO KOKAINA IZ KOLUMBIJE U TIVTU! Veliko hapšenje u Crnoj Gori, privedeno devet osoba

Autor: Vijesti

Svet

22.08.2019

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osam Tivćana i Kotoranin uhapšeni su u policijskoj akciji zbog sumnje da su od početka godine na teritoriji Crne Gore prodali 18 kilograma kokaina koji su prethodno prošvercovali iz Kolumbije.

Foto ilustracija

Izvor iz istrage objasnio je da je kriminalna grupa koju su formirali odbegli Danilo Đurović i Dragan Miletić već duže pod merama tajnog nadzora i da su istražitelji prikupili dovoljno dokaza da im stave lisice na ruke.

U akciji realizovanoj pre dva dana uhapšeni su Tivćani Srđan Pavlović, Toni Petković, Saša i Miloš Petrić, Đuro i Miloš Perović, Božidar Božović i Rade Samardžić.

Saša Petrić je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode.

Sagovornik "Vijesti" tvrdi da ta grupa nije povezana sa kotorskim kriminalnim klanovima, već da su tokom rata koji bukti između te dve grupe - pokušali da preuzmu primat na ilegalnom tržištu kokaina.

Pretresom Pavlovićevog stana, pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala pronašli su oko 19 grama kokaina.

U toj akciji policija je oduzela više automobila, bombe, cevi od oružja, telefone sa zaštitom, novac za koji se sumnja da je stečen prodajom droge, laptopove i uređaje za skladištenje memorije.

"Vijesti" saznaju da su inspektori tokom istrage došli do podataka ko je od članova te kriminalne grupe bio zadužen za transport kokaina do Crne Gore, a koji za prodaju na Crnogorskom primorju.

Uhapšeni saslušani i određen pritvor

Uhapšeni članovi tivatske kriminalne grupe juče su saslušani u Specijalnom državnom tužilaštvu. Tužiteljka Mira Samardžić nakon saslušanja odredila im je zadržavanje do 72 sata.

Branilac većine uhapšenih, advokat Ratko Pantović kazao je "Vijestima" da ne može govoriti o predmetu, jer ga je tužiteljka Samardžić označila tajnim.

Na teret im se stavlja da su počinili krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije i nelegalno držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Paljenje auta u vlasništvu majke jednog od uhapšenih

Policija proverava da li sa tom kriminalnom grupom i njihovim neraščišćenim poslovima sa drugim kriminalnim grupama može dovesti u vezu nedavno paljenje automobila Pavlovićeve majke. Navodno, automobil njegove majke zapaljen je pre par noći, a Pavlović je nakon toga prijavio policiji da dobija ozbiljne pretnje.

Upravo njega policija je prvog uhapsila, i to dan pre nego su u utorak posle podne u Tivtu i Kotoru upali u petnaestak kuća, pretresli ih i iz njih sa lisicama odveli više od deset osoba.

Neki od uhapšenih pušteni su nakon informativnog razgovora, a Petković, Petrići, Perovići, Božović, Samardžić odvedeni su u prostorije za zadržavanje podgoričke policije, odakle su juče i privođeni na saslušanje.

Izvori bliski istrazi juče su spekulisali da SDT u tom predmetu ima svedoka saradnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading