Bašanović i dalje savetnik Zaeva, a evo koliku platu dobija mesečno

Autor: Informer, Republika

Svet

15.08.2019

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Zoran Zaev ovog leta produžio je ugovore sa četiri saradnika iz Srbije za još godinu dana, potvrdila je vladina pres služba za BIRN.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zoran Zaev

Otkako je Zaev 2017. došao na mesto premijera, angažovao je nekoliko spoljnih saradnika, uključujuči i četvoricu iz Beograda. Njihovi ugovori potpisani su na dve godine i isticali su ovog leta. Bivši menadžer Zoran Bašanović i bivši direktor EPS-a Aleksandar Obradović pomoćnici su u sektoru spoljnih ekonomskih poslova koje vodi bivši direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara, pomoćnik premijera za investicije, a Vladimir Cvetković je angažovan kao IT ekspert.

Bašanović se s Zaevom dogovorio o mesečnoj naknadi od 1.500 evra, dok Obradović, Cvetković i Šubara dobijaju po 1.200.

Foto: Privatna arhiva
Zoran Bašanović je umešan u skandal oko iznude novca sa Bokijem 13

Italijanski portal La Verita, kao i makedonski mediji već danima pišu o umešanosti Bašanovića u aferu "Reket" u kojoj se vrte milioni evra, tako da je teško poverovati da Bašanović i njegova supruga Bojana žive na tako visokoj nozi od njegove plate.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading