Bakir planira novi 11. septembar?!

Autor: alo.rs

Svet

11.09.2017

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rušenje Svetskog trgovinskog centra i napad Al Kaide na SAD 11. septembra 2001. promenili su lice sveta.

RepublikaFoto: Tanjug
Za njega i dalje važi poziv na džihad: Bakir Izetbegović

Ubrzo nakon toga, Vašington je krenuo u lov na Bin Ladena i otpočeo je rat protiv terorizma, koji i dalje traje, ali je u ovom trenutku nekako ispod radara proces u Americi koji vode porodice žrtava i osiguravajuće kuće protiv Saudijske Arabije tražeći odštetu od 100 milijardi dolara. 

Čudna dešavanja

Jedan od onih koji su se u trenutku napada zatekli u Njujorku bio je i profesor Darko Trifunović, tada prvi sekretar misije BiH pri UN, a u razgovoru za Alo kaže da je još u maju, četiri meseca pre napada, upozorio Stejt department na "čudna dešavanja u misiji".

- Safet Ibit Ćatović je bio prijavljen kao vojni izaslanik, iako u misiji nije postajala ta funkcija, a bio je ratni komandant "El Mudžahedina" tokom rata u BiH. Upozorio sam Meri Embrouz iz Stejt departmenta da se čudne stvari dešavaju, ali uzalud. Na kraju se ispostavilo da su četvorica državljana BiH učestvovala u napadu 11. septembra - kaže Trifunović i nastavlja:

 - Mudžahedini koje je u Bosnu doveo Alija Izetbegović su odgovorni za genocid nad Srbima, a upravo su oni učestvovali u napadu na Ameriku. Čak i u ovom trenutku teroristi se obučavaju u BiH preko lažnih udruženja lovaca i vikendom pod punom ratnom opremom "rade u planinama". Za Bakira Izetbegovića i njegove sledbenike rat i dalje traje, poziv islamskih terorista na džihad i dalje važi i sprema se novi 11. septembar.

Ko je učestvovao?!

O tome ko je iz BiH učestvovao u napadu za SAD, profesor Fakulteta za bezbednost navodi:

- Trenutno je u toku suđenje na kojem su porodice žrtava i osiguravajuće kuće tužile Saudijsku Arabiju i na kojem se traži odšteta od 100 milijardi dolara, a posebna pažnja je usmerena na terorističku mrežu u BiH i ljude koji su tamo bili trenirani. Muhamad Ata je bio jedan od glavnih terorista, obučavan je u selu Bakotić. Tu su bili Halid al Mihdari, Navaf al Hamzi, Mohamed al Kalid i Abu Zuhair Haili, svi sa pasošem BiH, tako da bi posle tužbe protiv Saudijske Arabije mogla da usledi tužba protiv BiH - navodi Trifunović, koga je u pomenutom postupku angažovala američka advokatska kuća “Kozen O‘Konor”.

O samom napadu na Njujork, Trifunović kaže:

- Krenuo sam na posao kada sam video da se nešto čudno dešava. Bio sam na Menhetnu kada je udario drugi avion. Uskoro su me pozvali i rekli da ne dolazim u zgradu UN jer se smatralo da je potencijalna meta. Nakon napada, gradonačelnik Rudolf Đulijani je pozvao strane diplomate da se prijave kako bi pomogli u verifikaciji tela i bio sam jedan od onih koji su se odazvali tom pozivu. Žrtve su bile iz celog sveta i glupo je pričati o teorijama zavere. Jedino, da su avioni kojim slučajem udarili pola sata kasnije, bilo bi mnogo više žrtava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading