Boki 13: Samo ja i Zaev znamo neke stvari

Autor: Republika

Svet

10.08.2019

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski mediji su objavili treći deo priče u kojoj razotkrivaju prljave radnje severnomakedonskog premijera Zorana Zaeva koji se sumnjiči da je umešan u višemilionsko reketiranje poznatog biznismena Jordana Kamčeva, i to zajedno sa opskurnim likom iz rijalitija Bojanom Jovanovskim, poznatijem kao Boki 13!

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Boki 13 i Zoran Zaev

Klupko korupcionaške afere u Severnoj Makedoniji se polako odmotava. Italijanski portal "La Verita" objavio je treći deo priče u kojoj Boki 13 izjavljuje da samo on i severnomakedonski premijer Zoran Zaev Znaju neke stvari.

Šta i koliko političar i opskurni lik Boki 13 kriju, ostaje da vidimo, ali sudeći po izjavi i dosad otkrivenim korupcionaškim radnjama biće materijala i za još nekoliko nastavaka.

Poslušajte i dužu verziju razgovora.

 

Bojan Jovanovski, zvani Boki 13, u slučaju "Reket" optužen je za iznuđivanje preko milion evra od Kamčeva u zamenu za oslobađanje od pritvora, o čemu bi rešenje morala da potpiše Janeva. Između ostalog na snimcima se čuju još neki detalji vezani za mutnje radnje severnomakedonskog političara i Bokija 13. U poslednjem snimku razgovora objavljenom na sajtu lista "Verita" čuje se kako Jovanovski i Kamčev razgovoraju o vraćaju pasoša biznismenu kako bi mogao da poslovno putuje u Tursku.

U tom razgovoru, putem spikerfona, uključuje se i tužiteljka Janeva kojoj Boki 13 kaže da je sve u redu, da je sve dogovoreno i da su apsolvirane sve nejasnoće. Takođe, u razgovoru se čuje kako Janeva kaže da je "veoma zauzeta ali da drži pod kontrolom tužiteljku Lile Stefanovu", za koju navodi bez nje ne može ništa. Stefanova je tužiteljka u Specijalnom tužilaštvu koja vodi slučaj "Imperija" u kome je jedan od optuženih i Jordan Kamčev, zbog čega mu je bila određena mera pritvora i oduzimanje pasoša.

U razgovorima se čuje i kako Boki 13 kaže biznismenu da će se sresti s makedonskim premijerom Zoranom Zaevim, za koga kaže da je upoznat sa slučajem Kamčeva. Tužiteljka Lile Stefanova, prema izvorima portala Plusinfo, pozvana je sledeće nedelje da svedoči u skopskom tužilaštvu o slučaju "Reket“.

Stefanova je nakon objavljivanja ovih snimaka saopštila da su ona i šefica Specijalnog tužilaštva Janeva već su imali neslaganje oko slučaja u koji je umešan Kamčev, istakavši da je Janeva zahtevala da se slučaj zatvori plaćanjem nanete štete državi, bez zatvorskih kazni, što, inače, krivični zakon u Severnoj Makedoniji predviđa.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Glas razuma

10.08.2019 14:42

Ha..ha...Zaev završio posao, ne treba im više! I Milo će tako proći kada završi dati zadatak! Tako to rade ovi moćnici sa Zapada!