O svom trošku: Opština Bar najavila obnovu uništenog murala zastave Srbije

Autor: Tanjug, Republika

Svet

08.08.2019

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opština Bar oštro je danas osudila nedavno uništavanje murala u Starom Baru, i saopštila da će donirati njihovu obnovu i montažu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Uništen je mural na zidu parkinga u Starom Baru

- Nepoznati počinioci nedavno su polomili murale koji su krasili zid parkinga u Starom Baru. Uništen je mural sa zastavom Srbije, zatim i sa zastavom Albanije, kao i deo murala koji prikazuje Crnogorku i Crnogorca - podsetili su iz Opštine, prenosi CdM.

Kako su istakli, murali su postavljeni u junu, na inicijativu NVO Starobarska čaršija, i šalju svojevrsnu poruku kao izraz gostoprimstva tamošnjeg stanovništva i zahvalnost svim turistima koji posećuju Stari Bar.

- Našim susednim državama, gostima grada i građanima ovim putem upućujemo izraze izvinjenja zbog ovog vandalskog čina, koji neće narušiti ono što je vekovima svojstveno Baru, gradu multietničkog sklada i suživota svih vera i nacija - poručili su iz Opštine Bar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading