Pala sa litice: Teško povređena devojčica (8) na Durmitoru, sa roditeljima šetala van pešačke staze

Autor: volimpodgoricu.me

Svet

07.08.2019

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanje osmogodišnje devojčice, koja je juče pala niz strminu na Crnom jezeru i ozbiljno povredila glavu, nepromenjeno je.

RepublikaFoto: youtube.com/maradek
Durmitor

Devojčica je i dalje na odelenju intenzivne nege, nezvanično saznaje TVCG iz Kliničkog centra.

Devojčica je šetajući sa roditeljima na Durmitoru, pala sa litice, teško je povređena i iz pljevaljske bolnice, gde joj je ukazana prva pomoć, helikopterom je prebačena u podgorički Urgentni centar.

Ona je sa roditeljima bila u šetnji a nezgoda se dogodila van pešačke staze, u blizini mesta gde se spajaju veliko i malo jezero.

Devojčica je bila u nesvesnom stanju kada su je roditelji i čuvari NP "Durmitor" čamcem prevezli na suprotnu obalu gde su ih sačekali pripadnici Opštinske službe zaštite i spašavanja i priripadnici GSS.

Ubrzo je pristigla i hitna pomoć pa je transportovana u prvo u Dom zdravlja na Žabljaku, a potom bez zadržavanja u pljevaljsku bolnicu.

Iz Nacionalnog parka Durmitor i Gorske službe spasa apeluju na posetioce da prilikom obilaska planine ne skreću sa markiranih staza, kao i da moraju imati odgovarajuću opremu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading