Plenković svaljuje krivicu na policiju: Trebalo je da reaguju zbog pozdrava "Za dom spremni"

Autor: Republika

Svet

07.08.2019

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski premijer Andrej Plenković smatra da je na ustaški pozdrav "Za dom spremni", koji se uprkos zabrani i ove godine čuo na više manifestacija u okviru obeležavanja Dana pobede u Hrvatskoj, trebalo da reaguje policija, a potom sud.

RepublikaFoto: Tanjug
Andrej Plenković

- Na to sve treba da reaguje policija, a kasnije o tome treba da odlučuju sudovi. Ono što, koliko ja shvatam, policija stalno ponavlja je da brojne aktivnosti koje oni pokrenu na kraju ne završe onako kako su mislili - rekao je Andrej Plenković.

To je više, kako kaže Plenković, stvar prakse. Policija je, prema njegovim rečima, trebalo da reaguje ako smatra da je došlo do prekršaja.

Premijer Hrvatske je komentarisao i izjavu ministra pravosuđa Dražena Boškovića, za kojeg je prihvatljivo uzvikivanje ustaškog pokliča "Za dom spremni" kada je reč o pripadnicima HOS-a, na čijem grbu se nalazi utisnut taj pozdrav.

- Dobro, gledajte, u onim preporukama koje je Veće za suočavanje s prošlošću reklo stoji da je dozvoljeno uvažiti simbole jedinica koje su učestvovale u odbrani Hrvatske za vreme "domovinskog rata" - prokomentarisao je Plenković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading