Krivični sud u Skoplju odlučio: Bivši pripadnik OVK Tomor Morina neće biti izručen Srbiji!

Autor: Republika

Svet

07.08.2019

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krivično veće Osnovnog krivičnog suda u Skoplju presudilo je da nisu ispunjeni uslovi za izručenje bivšeg pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Tomora Morine Srbiji.

Foto: Ilustracija

- Krivično veće Osnovnog krivičnog suda u Skoplju, postupajući na zahtev Ministarstva pravde Republike Makedonije i nakon što je pregledalo svu prateću dokumentaciju u prijavi, kao i razmotrilo postojeću sudsku praksu i međunarodno pravo, presudilo je da nisu ispunjeni uslovi za izručenje osobe T. M. Republici Srbiji kao podnosiocu zahteva za izručenje - saopštio je Osnovni krivični sud u Skoplju.

Odluka, zajedno sa slučajem, u skladu sa članom 65. st. 5. Zakona o međunarodnoj saradnji u krivičnim stvarima, odmah će biti prosleđen Vrhovnom sudu RSM na dalje odlučivanje.

- Istovremeno, mera pritvora protiv osobe, utvrđena na predlog Tužilaštva dana 25.07.2019. i dalje važi do konačne odluke Krivičnog saveta, odnosno odluke Vrhovnog suda Republike Makedonije o ovom slučaju - rečeno je u Osnovnom krivičnom sudu u Skoplju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading