PAKLENI PLAN: Tražila od ljubavnika da joj ubije muža kako bi se dokopala njegove stoke!

Autor: blic.rs, Republika

Svet

07.08.2019

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ustavni sud BiH odbio je žalbu Zore Trninić (40) iz Drvara kojom se žalila na presudu po kojoj je osuđena na 10 godina, a njen ljubavnik Miladin Bosnić na 14 godina zatvora zbog ubistva njenog supruga Perice Trninića (40) iz Drvara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zanimljivo je da se u obrazloženju presude navodi da se ona i drugim ljubavnicima žalila na ponašanje supruga i da je tražila pogodnu osobu da ubije njenog supruga.

Prema presudi Bosnić je osuđen zbog toga što je 30. avgusta 2015. godine iz lovačke puške sačmarice u naselju Trninića breg na surov način likvidirao Zorinog supruga Pericu dok je sekao drva.

Beživotno telo Trninića sa više sačmi u glavi i vratu pronađeno je u šumi Ataševac kod Drvara.

Tokom istrage je utvrđeno da su ljubavnici skovali paklen plan kako bi se rešili Perice i dokopali njegove stoke, koju su planirali da prodaju i tako dođu do para. Sve je trebalo da izgleda kao zločin po nepoznatom izvršiocu.

Trninić je kobnog dana otišao u šumu da naseče drva za domaćinstvo. Bosnić, koji je bio u ljubavnoj vezi sa njegovom suprugom, znao je za to.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Foto: Ilustracija

Istragom je utvrđeno da se ubica do šume dovezao automobilom, a potom je pola sata pešačio kroz šumu da bi došao do mesta zločina. Došunjao se do pogodnog mesta za ubistvo i kada je vidio da Trninić ne obraća pažnju, prišao mu i iz neposredne blizine pucao iz lovačke puške u potiljak. Nakon toga je pobegao.

Od zadobijenih povreda je preminuo na licu mesta, a policija je ubrzo otkrila ko stoji iza celog slučaja i uhapsila ljubavnika.

Trninićeva se pravila da ništa ne zna, čak je sa decom išla i navodno tražila surpuga kada nije došao kući.

Njegovo telo nađeno je drugi dan nakon ubistva.

Komšije Trninića nakon ubistva bili su šoku jer su za Pericu imali samo reči hvale.

– Bio je dobar čovek i domaćin. Stalno je radio oko poljoprivrede i imao je veliko stado od oko 250 ovaca. On, supruga i deca živjeli su od toga – rekla je tada komšinica koja nije želela da joj objavimo ime.

U Odluci Ustavnog suda BiH navodi da je tokom dokaznog postupka dokazano da je Trninićeva bila u ljubavnoj vezi sa Bosnićem i da ga je podstakla da ubije njenog supruga Pericu, jer je isti bio smetnja njihovoj vezi.

Tokom postupka sud je saslušao svedoke koji su iskazivali šta su znali o odnosu Trninićevu i njenog muža, a određeni svedoci su svedočili i o svojoj vezi sa njom.

Osim toga analiziran je i njen telefonom gde se moglo videti da je na dan kad je ubijen njen suprug bila u komunikaciji sa Bosnićem.

Ona mu je kobnog dana slala paruke „Eno ga kod štale, sam je“, „Ići će u šume“; te „Ne vidim više štalu, ako hoćeš dođi kod štale, tu je najlakše“.

Da je podstakla Bosnića na ubistvo ne proizlazi samo iz njegovog svedočenja, već i iz iskaza drugih svedoka sa kojima je bila u ljubavnoj vezi i koma se žalila na ponašanje muža.

Zbog toga je sud zaključio da je tražala pogodnu osobu koja bi je „rešila“ suprugu.

Kao jedan od motiva ubistva spominjalo se i koristoljublje.

Ona je nakon sahrane supruga ubrzo prodala stado od 250 ovaca, a dobijeni novac je nameravala da podeli sa Bosnićem. Ubica se krio skoro 30 dana, ali je razotkriven i uhapšen. Kasnije je on priznao brutalno ubistvo komšije.

Policija je nakon toga u mestu Podovi kod Drvara pretresla Bosnićevu kuću, gde je pronašla i oduzela dve automatske i jednu poluautomatsku pušku, ručnu bombu i municiju, zbog čega je, pored ubistva, osuđen i za nedozvoljeno držanje oružja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading