Kolinda u ozbiljnoj panici: Iza odluke da objavi kandidaturu na godišnjicu "Oluje" krije se - STRAH!

Autor: Tanjug

Svet

05.08.2019

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Hrvatskoj ne jenjavaju reagovanja na odluku predsednice Kolinde Gabar Kitarović da kandidaturu za drugi predsednički mandat objavi u Kninu, na obeležavaju godišnjice vojno policijske akcije "Oluja", iako je mesecima javnost ubeđivala u suprotno.

Kolinda Grabar Kitarović

Splitska Slobodna Dalmacija tim povodom piše da je “vrag definitivno odneo šalu”.

Predsednica se, kažu, popela na Kninsku tvrđavu i, okružena svitom admirala, ratnih komandanata i novinara, bez pardona objavila da je "danas tu kao predsednica“ i da će se sledećih pet godina viđati s njima "kao predsednica“.

Profesor dr Anđelko Milardović, politikolog splitskog Instituta za evropske i globalizacijske studije, kaže da se “u svemu tome oseća prisustvo panike”.

Već mesecima predsednički izbori se za Grabar Kitarović polako, ali sigurno pretvaraju u istinsku noćnu moru, piše splitski dnevnik.

Da stvar bude gora, dodaje, što se kampanja približava, brojke po aktualnu predsednicu sve su gore.

Poslednjih dana dve su vodeće agencije za ispitivanje javnog mnjenja u Hrvatskoj utvrdile da se nešto zabrinjavajuće zbiva za rejtingom Kolinde Grabar Kitarović.

Prošle sedmice IPSOS-ov Crobarometar utvrdio je da aktuelnu predsednicu podržava manje od polovine hrvatskih građana. 

 

 

Dan pre proslave u Kninu, Cro Demoskop Promocije Plus pokazao je, pak, da je aktualna predsednica “sletela” sa pozicije najpopularnije političarke u zemlji.

Sa tog mesta ju je "izgurao“ HDZ-ov premijer Andrej Plenković, koji je očito profitirao u sagi o smeni nekolicine ministra u svom kabinetu.

Milardović ocenjuje da probleme Kolindi Grabar Kitarović nije stvorila ponovna pojava bivšeg SDP-ovog premijera Zorana Milanovića u izbornom ringu, jer smatra da Milanović nema potencijal da ugrozi aktualnu predsednicu. 

Njeni problemi su, prema njegovom mišljenju, nastali kada su se birači počeli okretati nezavisnom kandidatu Miroslavu Škori.

- Tu su kola krenula nizbrdo. Svojom kninskom najavom kandidature Kolinda Grabar Kitarović zapravo pokušava da spreči da joj Škoro ukrade šou - navodi list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading