USTAŠKA BRUKA: Na koncertu uzvicima "Za dom","Evo zore, evo dana" veličali pogrom Srba u "Oluji"

Autor: Tanjug

Svet

04.08.2019

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na splitskoj rivi večeras je povodom obeležavanja vojne akcije "Oluja", održan koncert Marka Perkovića Tompsona, poznatog po proustaškim nastupima, a uoči koncerta okupljeni su uzvikivali "U boj, u boj za narod svoj", "za dom" i ustašku pesmu "Evo zore, evo dana".

Marko Perković Tompson

Prisutno je bilo, prema proceni portala Index oko 10.000 ljudi, a svi prilazi Rivi bili su zakrčeni.

Tokom koncerta dva puta je nestajala struja, a Tompson je izveo i pesmu "Čavoglave", koja započinje ustaškim pozdravom "Za dom spremni", i rekao da je Riva idealno mesto za izvođenje pesme koja je toliko značila veteranima.


Kako portal prenosi, ovaj koncert je imao dodatnu političku dimenziju jer se održavao u isto vreme kad i koncert Miroslava Škore u pedesetak kilometara udaljenom Trilju. 

Budući da je Škoro predsednički kandidat koji ozbiljno prijeti Kolindi Grabar Kitarović uzimanjem glasova desnice, a u isto vreme je i kum Tompsonu, s kojim zadnjih godina nije u najboljim odnosima, oba koncerta su se od starta počela gledati kroz političku prizmu, zaključuje Index.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading