(VIDEO) SKANDALČINA U CRNOJ GORI! Vode Skupštinu na šiptarskom!

Autor: Informer.rs

Svet

01.08.2019

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezapamćeni skandal u Skupštini Crne Gore! Potpredsednik ovog tela Genci Nimanbegu otvorio je sednicu redovnog zasedanja najvišeg zakonodavnog tela Crne Gore obraćajući se poslanicima isključivo na albanskom jeziku, pa im je poželeo "mirdita", umesto da im se nakon toga obrati i na zvaničnom jeziku sa "dobar dan"!

Foto: Tanjug/ FILIP KRAINČANIĆ

Zbog toga je protestovao poslanik Demokratskog fronta Milun Zogović, koji je potpredsednika skupštine podsetio gde se nalazi.

- Potpredsedniče skupštine, s obzirom da se ovaj parlament nalazi u Crnoj Gori, a ne u Albaniji ili na Kosovu, ni u Prištini ni u Tirani, smatram da biste zvanične sednice ovog parlamenta trebalo da otvarate na srpskom jeziku ili na zvaničnom jeziku. Nemam ništa protiv što vi govorite "mirdita" ili kako se već kaže, ali bi bilo korektno da posle toga kažete i "dobar dan", kako se ne bismo mi ovde gubili u vremenu i prostoru. Rekli ste samo "mirdita" i tako otvorili sednicu. Smatram da treba ipak malo da se vratimo u neke realne okvire - odbrusio mu je Zogović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Stevan M

01.08.2019 12:31

- Osećam da će im sledeći korak biti naručivanje kečića sa konjskim repom. - Keče je, inače, ona bela poluloptasta kapica od sukna koju nose Šiptari a konjski rep na onim crvenim "šerpama" nose Crnogorci, Hercegovci, Krajišnici poneki u Dalmaciji ...

Stršljen

01.08.2019 15:17

Za očekivati je,ali neka ih,a uskoro će" crnogorcima"to biti materinji jezik u crnogorici,a u skupštinu sve sa kečetom na glavi,hahahahaha.