Hrvati urnisali Kolindu zbog joge i meditacije

Autor:

Svet

31.07.2019

05:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjava hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da upražnjava jogu i meditaciju kako bi bila spremna za javne nastupe sablaznila je jedan deo hrvatske javnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kolinda Grabar Kitarović

Naime, ona je za magazin Glorija rekla da promoviše bavljenje sportom, pogotovo jogu i meditaciju, koje joj uz molitvu i zvuk kiše na CD koji posluša pre spavanja daju mir. Uprkos pominjanju molitve pred spavanje, Kolinda je svojim priznanjem da praktikuje jogu izazvala burne reakcije katoličkih medija, kao i istaknutih desnoorijentisanih pojedinaca koji smatraju da je joga nespojiva s katoličanstvom jer dolazi iz hinduizma.

Pojedini crkveni mediji i istaknuti desničari osuli su paljbu po Kitarovićevoj. Žestokim prozivkama su besni Hrvati podsetili Kolindu da je ona prva vernica na čelu Hrvatske i da je svoje katoličanstvo uvek otvoreno naglašavala u predsedničkoj kampanji, a i kasnije kad je postala šefica države.

Portal Indeks primećuje da su oni koji sada kritikuju Kolindu zbog joge 2014. bili njeni najzagriženiji podržavaoci.

- Jednostavnije rečeno, Kolinda je izdala Hrvate katolike i stara ljubav je, prema svemu sudeći, pukla - ocenjuje portal.

- To nisu nikakvi bezazleni telesni pokreti, nego delovi rituala obožavanja zloduha - samo je jedan u moru komentara koji pljuju po predsednici.

Inače, Hrvati katolici, kako primećuje Indeks, sada Kolindu mrze više i od pape Franje, pa je gde stignu nazivaju izdajicom svoje vere, uz opasku da je još jednom stvorila problem, koga ne bi bilo da joj jezik nije bio brži od pameti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading