Horor u Bečićima: Fekalije se slivaju na plažu, gosti zbog smrada ne mogu da izađu iz hotela

Autor: vijesti.me

Svet

30.07.2019

05:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki ekološki incident desio se u Bečićima, kada je sinoć došlo do otkaza pumpi na postrojenju za otpadne vode WTE na samoj plaži ispred hotela Iberostar Belvi.

RepublikaFoto: youtube.com/ Karьera bez granic - Kanada, Amerika i Evropa
Bečići

Hotelska kompanija i njeno ljudstvo od sinoć su na nogama, fekalije plivaju stazom, ušle su u plažni bar, a potoci se slivaju na plažu. Uprava hotela odmah je pozvala Opštinu Budva, a gradonačelnik Marko Carević poslao je jutros ekipe Vodovoda i Komunalnog. Bio je angažovan i bager.

Iako su službenici nemačke kompanije WTE, koja upravlja postrojenjem, naveli kako je sve u redu, tehnički direktor Iberostar Belvi Petko Đogo je kazao da se tek kada su otvorili postrojenje uvidelo da je došlo do začepljenja.

- U pitanju je nepouzadan sistem jer su se praktično sve otpadne vode koje je pumpa trebalo da usmeri ka glavnom postrojenju u Vještici, izlile na dvema šahtama ispred našeg i susednog hotela Montenegro - kazao je on.

Iako se očekivalo da je problem rešen, danas oko 16 časova ponovo je došlo do izlivanja.

- Fekalije su počele sinoć da se izlivaju, a to je trajalo tokom cele noći, da bi se veliko izlivanje dogodilo u 11 časova. Uprava WTE samo kaže da im na kompjuteru govori da je sve u redu, a na terenu se događa pravi haos - kazao je Đogo.

Uprava hotela kazala je "Vijestima" da goste hotela, a ima ih više od hiljadu i po, drži praktično zatvorene i ne dozvoljava im da idu ka plaži, jer se širi nesnosan miris. Oni su najavili da će podneti tužbu protiv WTE i tražiti odštetu zbog incidenta, jer su, kako su kazali, njima tur operatori Nekerman, TUI, Tomas Kuk najavili tužbe znog nezadovoljstva gostiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading