Mega-afera trese Crnu Goru: Šest firmi Brana Mićunovića učestvovalo u utaji poreza?!

Autor: borba.me

Svet

27.07.2019

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U pranju novca i utaji poreza učestvovale su i firme povezane sa kontroverznim biznismenom Branom Mićunovićem, a Specijalno tužilaštvo je to sakrilo od javnosti", piše Borbra.me.

RepublikaFoto: facebook.com/Legende devedesetih
Brano Mićunović

Ovaj portal objavio je samo deo dokumentacije koja dokazuje nezakonite radnje šest firmi koje su povezane sa Mićunovićem, a koje su prale novac i vršile utaju poreza.

Reč je o firmama ATLAS MONTENEGRO DOO, MISS MNE DOO, HONIGS DOO, PLIMA DOO, CENTRO DOO i UNIPROM HOTELI DOO.

Borba.me je objavila i finansijske transakcije ovih firmi, tvrdeći da dokumentacija dokazuje da su time naneli štetu držav.

 

 

- ATLAS MONTENEGRO uplati firmi Superior print, čiji je vlasnil 50 odsto bio Dejan Lakić a drugih 50, Ivan Vuković, iznos od 28.000 evra za usluge buldožera na iskopu materijala. Naravno, taj posao nije nikad urađen, već se radi o fiktivnim stvarima. Onda Superior print taj iznos dalje prosleđuje, unared dogovorenim firmama iza kojih stoje ljudi iza afere Klap i Vardar. Oni podignu novac, prebace na račune ili uzmu gotovinski - opisuje Borba.me ceo mehanizam i u nastavku pojašnjava:

- Oni zadržavaju 2.272 evra, od pomenutog iznosa, odnosno, to dele između sebe, od tri do pet operativaca, a ostatak se vraća firmi ATLAS MONTENEGRO. Pomenuta firma je samo kroz ovu transakciju oštetila državu za oko 7.000 evra jer je lažirala PDV - dadaje portal.

Kako se ističe u izveštaju, ovih šest firmi, oštetilo je državu za nekoliko stotina hiljada evra, a u istragama Specijalnog tužilaštva nigde se ne pominju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading