Utvrđena SALMONELA U SLANINI, trgovinski lanac moli kupce da je vrate!

Autor: Republika/jutarnji.hr

Svet

09.09.2017

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska agencija za hranu u sredu je saopštila da je Ministarstvo poljoprivrede, zbog nalaza bakterija Salmonella spp, povuklo s tržišta dimljenu slaninu nemačkog proizvođača "Schwarz Cranz" s rokom trajanja do 16. septembra, koju na tržište stavlja Lidl.

RepublikaFoto: Tanjug
Hrvati pazarili slanine zaražene salmonelom

Kompanija Lidl Hrvatska,  obavestila je Ministarstvo poljoprivrede putem sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (RASFF) da je tokom sprovođenja samokontrole u proizvodu Mesnata slanina, dimljena, 250g, Schwarz Cranz GmbH & Co.KG, Nemačka - utvrđena bakterija Salmonela.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijumima za hranu, stoji u saopštenju Hrvatske agencije za hranu.

Lidl na svojoj stranici poziva kupce da navedeni proizvod vrate u bilo koji njihov market, a novac za kupljeni proizvod vratiće im sa ili bez donošenja računa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading