UTVRĐENO ZAŠTO JE GORELA HRVATSKA IBICA Direktor policije saopštio šta je uzrokovalo požar zbog kog je EVAKUISANO 10.000 LJUDI

Autor: Blic

Svet

16.07.2019

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzrok velikog požara na plaži Zrće, na hrvatskom ostrvu Pagu, je ljudski faktor, odnosno otvoreni plamen, izjavio je zamenik generalnog direktora Policije Željko Prša za RTL.

RepublikaFoto: youtube.com/Vanja Paris

Foto: Ilustracija

Prša je rekao da su stručnjaci kriminalističkim veštačenjem utvrdili s kog je mesta krenuo veliki požar na plaži Zrće, koji je izbio u noći s ponedeljka na utorak i zbog kojeg je evakuisano 10.000 ljudi koji su bili na festivalu u jednom od klubova. - Uzrok je ljudski faktor, odnosno otvoreni plamen - rekao je direktor policije.

Prema prvim istraživanjima, najverovatnije je reč o opušku koji je bačen 20 ili 30 metara od mora, kraj plaže Caska, a Prša kaže da još nema privedenih, ali da imaju dosta očevidaca te da se s njima obavljaju razgovore. Vatra je buknula u travi i proširila se i zahvatila borovu šumu.

Policija tek treba utvrditi radi li se o namernom podmetanju požara ili o slučajnom uzroku. Premda je požar pod kontrolom, vatrogasci će na terenu ostati ceodan, a možda i celu noć zbog zahtevnosti požara. Vatra je zaustavljena na oko 300 metara od ugostiteljskog objekta.

Prša je pozvao sve koji imaju bilo kakva saznanja o tome kada je tačno i gde izbio požar i koji mu je bio uzrok, da se jave policiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading