Mediji u Severnoj Makedoniji o poseti Makrona Srbiji: Proširenje EU glavna tema

Autor: Tanjug, Republika

Svet

15.07.2019

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makedonski mediji pišu da će francuski predsednik Emanuel Makron boraviti u dvodnevnoj oficijelnoj poseti Srbiji, nakon odlaganja u decembru prošle godine zbog protesta "žutih prsluka". Kako navodi portal A1on iz Severne Makedonije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima velika očekivanja pre svega kada je reč o oblasti ekonomije i vojne saradnje.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Makron u Beogradu

Ono što se očekuje od posete Makrona, ne samo u Srbiji, već i u regionu i Severnoj Makedoniji, je, kako navode ovi mediji, dilema da li će Makron u Beogradu ponoviti svoj stav da proširenje Evropske unije može da usledi nakon reforme Evropske unije, kao i da li će srpski predsednik "uspeti da smekša Makrona da da pozitivne odgovore o pitanjima evropske perspektive Srbije i regiona".

Portal A1on u svom tekstu naglašava da, bez obzira na ishod posete francuskog predsednika Srbiji, za srpskog predsednika Aleksandra Vučića to je potvrda njegovog velikog ugleda u svetu.


Takođe, mediji u Severnoj Makedoniji ističu da će o bezbednosti Makrona u Beogradu brinuti 4 000 policajaca, specijalaca i snajperista, kao i da je u Beogradu prisutno 100 francuskih specijalaca iz Legije stranaca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading