Milo Đukanović: Sa Vučićem pričam češće nego sa Tačijem

Autor:

Svet

10.07.2019

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crna Gora je, kao suverena država koja ima svoje procene o regionalnim interesima, odlučila da prizna Kosovo, poručio je Milo Đukanović. U intervjuu za BN televiziju rekao je da se sa Aleksandrom Vučićem čuje češće nego sa predsednikom tzv. države Kosovo Hašimom Tačijem.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Milo Đukanović

- Naša procena je da je najvažniji regionalni interes stabilnost. Saglasni tome, mi smo zaključili da nećemo doprineti stabilnosti ako žmurimo pred realnošću. Tu odluku smo doneli ne želeći da radimo na štetu Beograda ili u korist Prištine - kazao je Ðukanović i naveo da je sa tim upoznao i tadašnje zvaničnike u Beogradu.

Upitan da li se češće čuje sa Vučićem ili Tačijem, Ðukanović je odgovorio sa Vučićem, i to mnogo češće. Prema njegovoj oceni, razgovori sa predsednikom Srbije su prijateljski.

- To su razgovori dva državno odgovorna čoveka. Razgovori u kojima se razlikujemo po određenim pitanjima, ali je ono prihvatljivo zato što je podrazumevajuće da i jedan i drugi, i svaki sledeći sa kojim razgovaramo, pokušavamo da primarno vodimo računa o interesima države koju predstavljamo. Naravno, sa svešću da nikada ne možete apsolutizovati interese jedne države i da morate voditi računa da ti interesi budu kompatibilni sa onim što nam je zajednički regionalni interes, a to je stabilnost - zaključio je Ðukanović za BN TV.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading