Drama u Sarajevu! Oružani sukob odmah po dolasku Erdogana na aerodromu

Autor: Kurir.rs, Klix.ba, Avaz.ba

Svet

08.07.2019

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prava drama odvijala se danas na pisti sarajevskog aerodroma kada je došlo do sukoba između pripadnika Granične policije BiH i članova ličnog osiguranja predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

RepublikaFoto: Tanjug
Erdogan u Sarajevu

Naime, prilikom sletanja aviona u kojem se nalazila delegacijA Republike Turske na čelu s Erdoganom članovi njegovog obezbeđenja su zbog nedoličnog ponašanja i odbijanja procedura i redovne kontrole došli u verbalni, a zatim i kratki fizički okršaj sa pripadnicima Granične policije BiH koja je nadležna za Međunarodni aerodrom u Sarajevu.

Nakon prepirke je počelo naguravanje, a članovi turskog obezbeđenja su iz aviona izvukli oružje pa ga stavili za pojas, a sve se smirilo kada je iz aviona kročio Erdogan. Ovaj događaj za Klix.ba je potvrdio direktor GP BiH Zoran Galić koji je pohvalio profesionalizam i reakciju pripadnika policijske agencije.

- Oni koji dolaze u BiH moraće da poštuju zakone BiH, a ne da pokušavaju da budu iznad njih. Pohvaljujem reakciju Jedinice Granične policije BiH jer da oni nisu bili profesionalni i na nivou na kojem trebaju da budu, došlo bi do otvorenog sukoba - rekao je Galić pa dodao kako i članovi Predsedništva BiH kada putuju u inostranstvo uvek poštuju zakone drugih država.

RepublikaFoto: Tanjug

- Bili su agresivni, ponašali su se kao da su u svojoj zemlji. Uopšte ne poštuju naše zakone. Došlo je do naguravanja kada je obezbeđenje predsednika Erdoana odbilo proceduru i redovne kontrole. Zaslužili su da svi budu privedeni i lišeni slobode - kazao je Galić. Prema njegovim rečima, ovom nemilom događaju svedočili su i predstavnici delegacije Predsedništva BiH. Članovi Erdoganovog obezbeđenja su navodno i radnije prilikom dolazaka u BiH iskazivali arogantno i bahato ponašanje, a danas su izazvali reakciju Granične policije BiH.

Inače, delegacija Turske boravi u Sarajevu zbog Samita procesa saradnje Jugoistočne Evrope koji se održava na ministarskom i predsedničkom nivou u Sarajevu i na Jahorini. Erdogan će se danas sastati sa članovima Predsedništva BiH, a zatim prisustvovati svečanoj večeri.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading