Premijer Crne Gore tvrdi da je incident u podgoričkoj školi izmišljen, majka dečaka "ga pokopala": Tačno je, devojčica poziva na progon Srba i to već traje neko vreme

Autor: Tanjug

Svet

29.06.2019

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je danas da su pojedini mediji izvestili o navodnom incidentu usmerenom protiv učenika srpske nacionalnosti u jednoj školi u Podgorici, uz ocenu da je reč o "osmišljenoj propagandi usmerenoj protiv Crne Gore i svih njenih građana".

Foto: www.in4s.net/printscreen

Marković je, na skupu svoje partije DPS u Bijelom Polju, naveo da su, po njemu neistinit tekst objavili podgorički portal IN4S i, kako je istakao, srpski Tanjug, preneo je crnogorski javni servis. 

Crnogorski portal, naime, objavio je juče da su učenici srpske nacionalnosti verbalno, ali i fizički napadnuti u Osnovnoj školi "Dragiša Ivanović" u Podgorici, a da uprava škole i nastavnici nisu na to reagovali.


Tanjug je objavio tu informaciju pozivajući se na portal IN4S kao izvor. 

Tanjug je takođe istog dana preneo demanti uprave škole "Dragiša Ivanović" u kojem piše da se on odnosi na "informacije, a zapravo dezinformacije o navodnom incidentu" za koji navodi da se "uopšte nije desio" u toj školi.

Navode o spornom incidentu osudila je juče i crnogorska vlada, uz tvrdnju da je reč o lažnim medijskim napisima i ocenu da oni za cilj imaju širenje mržnje i netrpeljivosti.
Foto: www.in4s.net/printscreen

Vlada premijera Duška Markovića pozvala je istovremeno Tužilaštvo da reaguje.


Tužilaštvo se u međuvremenu oglasilo navodeći da će povodom teksta objavljenog na portalu IN4S preduzeti mere u cilju provere navoda iznetih u tekstu i utvrđivanja svih relevantnih činjenica u konkretnom slučaju.

Portal IN4S je međutim danas objavio izjavu jednog od roditelja deteta iz te škole koja je rekla da je sve što je portal objavio tačno i da je bilo incidenta na nacionalnoj osnovi.

Majka jednog od učenika, Tanja Đukić, je dodala da će se odazvati svakom pozivu policije, Tužilaštva i Ministarstva prosvete.
Foto: Tanjug/AP
Duško Marković

- Incident se dogodio i trajalo je veoma dugo, bez intervencije članova škole. I sve što se odnosi na mog sina je tačno. Uz dodatak da je učenica K.P., koja je vinovnik incidenta, nosila majicu sa oznakom "HOS - Za dom spremni". Takođe, sporni letak, kojim se poziva na progon Srba, može da se veštači, jer nije ga moj sin crtao, niti ja. Ukoliko je druge roditelje strah da govore o ovome - mene nije, jer je sve tačno i prevršilo je svaku meru. Takođe, učenica K.P. je na dodeli svedočanstva pevala ustašku pesmu "Čavoglava". Tako da nije prvi put da se pojavlluju neprijatnosti te vrste - rekla je ona. 

Ðukić je dodala da će se odazvati svakom pozivu policije, Tužilaštva i Ministarstva prosvete, ukoliko procene da ovaj slučaj zavređuje njihovu pažnju, a, kako je navela, trebalo bi da to bude slučaj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading