"Bošnjaci su izabrali poslušnog Hrvata, a sada bi hteli i podobnog Srbina"

Autor: Blic, Republika

Svet

25.06.2019

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već osam meseci traju pokušaji SDA i DF, oličeni u nastojanju Bakira Izetbegovića i Željka Komšića da se blokira izbor Saveta ministara po izbornom rezultatu i stavu naroda Republike Srpske, rekao je šef Srpskog Kluba u Predstavničkom domu BiH i predsednik Ujedinjene Srpske Nenad Stavandić.

RepublikaFoto: youtube.com/RTRS vijesti
Nenad Stevandić

Stevandić je ovo izjavio povodom nelegitimnog  sazivanja sednice Doma naroda BiH i zakazivanja nastavka sednice Predstavničkog doma BiH, tvrdeći da je to nastavak kršenja poslovnika i ustavnih normi jer se preskače izbor komisije za izbor predsedavajućeg Saveta ministara i izbor samog predsedavajućeg Saveta ministara.

– Republika Srpska neće dozvoliti da, nakon što su Bošnjaci izbornim inženjeringom van svakog morala i logike izabrali sebi podobnog hrvata Željka Komsića za člana Predsedništva koji nije legitiman izbor Hrvatskog naroda, da se isto ponovi sa izborom predsedavajućeg Saveta ministara gde Bošnjaci pokušavaju da izaberu sebi podobnog Srbina van volje i legitimiteta srpskog naroda i Republike Srpske – rekao je Stevandić.

Dodaje da je posebno tragično i opasno što gospoda Bakir Izetbegović i Željko Komšić traže podršku Međunarodne zajednice posebno zemalja kvinte i OHR jer je to antievropski, anticivilizacijski i nedemokratski pokušaj izvrgavanja ruglu rezultata izbora, odnosno pozivanje Evrope da uvodi šerijatska pravila za Balkan – zaključio je on.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Željko Komšić

– Što pre to shvate Bakir Izetbegović i Željko Komšić, ali i drugi političari i stranke iz FBIH koji negiraju prava srpskog naroda i Republike Srpske na legitimne predstavnike, BiH će pre izaći iz krize – zaključio je Stevandić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading