Vučić ujedinjuje region: Sloveniji i Hrvatskoj uputio čestitke povodom Dana državnosti

Autor: Republika, Tanjug

Svet

25.06.2019

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska i Slovenija danas slave Dan državnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je odvojene čestitke Kolindi Grabar-Kitarović i Borutu Pahoru, povodom Dana državnosti Hrvatske, odnosno Slovenije.

U čestitiki predsednici Republike Hrvatske se između ostalog, kaže:

- Primite moje čestitke povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, kao i želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje svih njenih građana.

Očekujem da, u narednom periodu, zajedničkim naporima intenziviramo dijalog o pitanjima od obostranog interesa, uz međusobno uvažavanje i poštovanje evropskih vrednosti, kako bismo unapredili odnose Srbije i Hrvatske, na dobrobit svih građana naših dveju zemalja i čitavog regiona - navodi se u čestitki predsednika Vučića predsednici Grabar-Kitarović.

RepublikaFoto: Tanjug
Kolinda Grabar Kitarović

Predsednik Republike Srbije uputio je čestitku i predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahoru, u kojoj se, između ostalog, navodi:

- Primite moje čestitke povodom Dana državnosti Republike Slovenije, kao i želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje njenih građana.

I ovom prilikom želim da potvrdim posvećenost unapređenju odnosa između naših dveju zemalja u svim oblastima od obostranog interesa i koristi. Verujem da je tome doprinela i Vaša ovogodišnja poseta Srbiji, kao što to čine i zajedničke sednice vlada.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Borut Pahor

Želim da istaknem da cenimo podršku Slovenije na našem evropskom putu, kao i promovisanje evropske perspektive Zapadnog Balkana - kaže se u čestitki predsednika Vučića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Luidji

25.06.2019 15:05

Mi njih uvazavamo ali to nije obostrano.

Lea

25.06.2019 18:21

Trebalo bi i oni nas da uvazavaju!

pijacar

26.06.2019 04:59

Moramo da imamo jos bolje odnose sa komsijama, ali na zalost moraju da se i oni potrude, nije samo do nas.