Tompsonov kum u trci za predsednika!

Autor: Novosti, Republika

Svet

23.06.2019

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslav Škoro (57) najavio je kandidaturu za predsednika Hrvatske. Koliko god ga građani najviše znali kao uspešnog pevača iza kog je 30 godina karijere, Škoro je i doktor nauka, bivši diplomata, direktor i profesor na fakultetu, a kako ankete pokazuju, i jedan od najozbiljnijih izazivača Kolinde Grabar Kitarović, koja još ne najavljuje kandidaturu.

RepublikaFoto: youtube.com/Hrvatska radiotelevizija
Miroslav Škoro

Sve je počelo gotovo komično, kada je uz Danijelu Martinović bio član pevačkog žirija u popularnoj emisiji "Zvezde pevaju". Tada je imenovan "predsednikom", a duhovitim je komentarima oduševio TV gledaoce. Sad najavljuje da će njegova kampanja biti koncentrisana na ostanak mladih, pogotovo u Slavoniji, koja je gotovo pusta. - Za mene je rat i sukob partizana i ustaša završen u maju 1945. - rekao je ovih dana Škoro, najavljujući da večnu temu sa ovih prostora neće spominjati u kampanji.

Povezuju ga sa krajnjom desnicom, koja je okrenula leđa Kolindi, ali po brojnim izjavama poslednjih godina Škoro će ponuditi mnogo širu platformu. Ni činjenica što je kum kontroverznog pevača Marka Perkovića Tompsona, s kojim je snimao u duetu, ne bi trebalo da ima značaj u borbi za Pantovčak, jer nisu više u skladnim odnosima. Škoro je rođen u Osijeku, gde je završio i Ekonomski fakultet, smer marketinga. Dve godine studirao je u Americi, a završio je i Diplomatsku akademiju i bio hrvatski konzul u Budimpešti. Lako je prošao kao poslanik u Hrvatskom saboru, uz podršku HDZ. Davao je platu u dobrotvorne svrhe, ali se razočarao u politiku.

- Iza mene niko ne stoji, ni levica ni desnica - kaže Škoro. Pošto je doktorirao, predavao je na fakultetu u Varaždinu, pisao knjige. Bio je i predsednik Uprave "Kroacija rekordsa", a uz sve to je izvodio svoje pesme od kojih su najpopularnije "Ne dirajte mi ravnicu", "Šumi, šumi javore". Nedavno je doživeo infarkt, ali Škoro kaže da sada više nema zdravstvenih problema.

Marko Perković Tompson

Do 15 odsto podrške hrvatskih građana na budućim izborima Škoro je dogurao da do sada nije rekao nijednu reč oko izbora. Kao novo lice u politici ima veliku šansu da pobedi i Kolindu i Milanovića, a kampanju će sam da finansira. Škoro i danas zarađuje na estradi oko 20.000 evra mesečno, što bi na Pantovčaku zamenio za "skromnu" predsedničku platu od 3.000 evra.

Škorova porodica nije oduševljeno prihvatila njegov politički angažman. "Nemoj tata, razapeće nas", odgovarao ga je sin, dok njegova supruga, Amerikanka Kim En Luzaic, nastavlja sa decom Ivanom i Matijom porodični biznis. Kada su mu kazali da je "desno", Škoro je odgovarao: "Ja desno? U mom bendu su Hrvati, Srbi, Jevreji!".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading