Milanović izlazi na crtu Kolindi: SDP izabrao kandidata za predsednika

Autor: Tanjug

Svet

13.06.2019

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji hrvatski premijer i bivši predsednik trenutno najuticajnije opozicione SDP, Zoran Milanović, biće kandidat za predsednika te države, a o tome će se u ponedeljak izjasniti stranačko Predsedništvo, a krajem meseca odluku bi trebalo da potvrdi i Glavni odbor stranke, otkriva Jutarnji list.

Zoran Milanović

Pozivajući se na izvore iz vrha SDP, ovaj zagrebački dnevnik piše da su najmanje dva razloga za odluku da Milanović bude kandidat SDP na predstojećim predsedničkim izborima, koji će u Hrvatskoj biti održani krajem godine.

Prvi je, navodi list, to što je u dva istraživanja u kojima su testirani kandidati Milanović uverljivo dominirao. Između osam predloženih imena, među kojima su bili Tonino Picula, Ivo Josipović, navodno još Davorko Vidović, Biljana Borzan i drugi, preko 50 posto ispitanika se izjasnilo za Milanovića. 

Jedna anketa je rađena iz stranačkog kol centra i to među članstvom i smipatizerima, a drugu je provela slovenačka agencija, a u njoj su bili obuhvaćeni članovi stranke, simpatizeri i "obični" birači.

Kao drugi razlog da Milanović bude kandidat navodi se to što nitko drugi nije iskazao želju da izađe na izbore.

Govorilo se, kažu, da takve ambicije imaju Tonino Picula i bivši predsendik Ivo Josipović, ali ih oni to nisu javno potvrdili.

Za razliku od njih, Milanović je više puta razgovarao s predsjdnikom SDP-a Davorom Bernardićem o mogućnosti da se kandiduje za predsendika Hrvatske. Jutarnji saznaje i da je s njim na tim razgovorima svaki puta bio i Ivan Račan, što bi se moglo protumačiti da bi on mogao da učestvuje i u Milanovićevoj kampanji.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading