Odzvonilo pušačima u Crnoj Gori

Autor: Tanjug, Republika

Svet

13.06.2019

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska vlada usvojila je danas predlog zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda kojim se strogo zabranjuje konzumiranje duvanskih proizvoda u bilo kom delu zatvorenog prostora u kome poslove obavljaju državni i lokalni organi i službe.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema predlogu zakona, pušenje nije dozvoljeno ni u delovima kafića, barova i restorana u kojima se služe piće ili hrana, kao ni u prostorima u kojima se obavljaju zdravstvena, vaspitno-obrazovna ili kulturna delatnost, socijalna zaštita, sport i rekreacija, trgovinska delatnost, proizvodnja, promet i skladištenje hrane, snimanje i javno emitovanje programa, prenosi RTCG.

Crnogorski ministar zdravlja Kenan Hrapović rekao je da novim zakonskim odredbama neće biti moguće ni plaćanje takse da bi u nekom delu objekta bilo dozvoljeno pušenje. - Međutim, postoji mogućnost određivanja posebnog dela prostora koji vlasnik, odnosno korisnik odredi isključivo za tu namenu. U tom smislu ovim Zakonom su jasno propisani uslovi izolacije, površine, pozicije i opreme tog dela prostora - rekao je Hrapović.

Prema njegovim rečima, uvažen je zahtev Privredne komore Crne Gore i priređivača igara na sreću zbog čega su od novih pravila izuzeta jedino kazina, kojih trenutno ima pet u sistemu. - Kazina su izrazila spremnost da pored posedovanja specifičnih ventilacionih aparata i prečišćivača vazduha plaćaju i takse u iznosu i na način koji odredi Vlada - kazao je Hrapović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading