Hrvatska: Već 4 dana traže telo majke koja je skočila u Dunav za sinom (4)

Autor: Jutarnji,Slobodna dalmacija, Republika

Svet

04.09.2017

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Vukovaru, na obali Dunava, kod stare klanice, pre 4 dana izvučeno je telo mrtvog deteta iz Dunava koje je imalo samo 4 godine.

RepublikaFoto: youtube.com/index.hr
Ronioci traže telo nesrećne majke bez prestanka

Dete se igralo pored reke i palo u vodu. Za njim je skočila odrasla osoba, najverovatnije majka. Dete su vrlo brzo izvukli i pokušali da reanimiraju ali bez uspeha. Za odraslom osobom još tragaju.

- Mnogo nam je teško. Poslednji put sam unuka videla u četvrtak. Trebalo je da ga bivša snaja Željka dovede i u petak, ali tada se dogodila tragedija. Stefan se okliznuo i upao u vodu, a majka je skočila za njim. Još traže njeno telo... - ispričala je Milka Roknić, baka nastradalog Stefana (4), koji se u petak utopio u Dunavu kod Vukovara u Hrvatskoj.

Za mališanom je u reku odmah skočila i njegova majka Željka Šalaić Roknić (29) kako bi spasila sina, međutim reka je za samo nekoliko sekundi povukla oboje...

Vukovarsko-sremska policijska uprava još uvek traga za majkom dečaka čije je telo policija izvukla iz reke u petak oko 12 sati.

Policija je potvrdila da je u trenutku nesreće sa njima bila i treća osoba, najverovatnije dečakova baka i Željkina majka. I nesrećna žena je skočila u reku za ćerkom i unukom, međutim nije uspela da im pomogne. Kako pišu hrvatski mediji, baka je ubrzo videla kako je isplivalo telo njenog četvorogodišnjeg unuka, ali ne i njene ćerke...

- U potrazi za majkom angažovan je lokalni ronilački klub, a uključili su se i građani sa svojim brodićima. Sva dosadašnja saznanja govore da je reč o nesrećnom slučaju. Dečak se utopio i Dunav ga je posle nekoliko sati izbacio na površinu... - kaže Domagoj Džigumović, portparol vukovarsko-sremske policijske uprave.

Kako kaže vođa policijske akcije, Zlatka Bečića, policija trenutno pregleda 10 do 12 kilometara nizvodno desne obale Dunava, ali od tela nesrećne žene ni traga.

- U početku smo se nadali da tražimo živu osobu, ali sada su već prošla 24 sata. U subotu smo u potragu uključili i pse za detekciju tela. Spasioci u tri čamca pretražuju reku, dok ronioci metar po metar pretražuju dno koje je mutno i vidljivost pod vodom je najviše desetak centimetara. U njemu ima mnogo granja, kamenja, raznih ostataka i nadamo se da ćemo uskoro pronaći telo nestale žene... - rekao je Bečić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading