AMFILOHIJE: Ðukanović je ateista koji stvara crkvu

Autor: Tanjug

Svet

09.06.2019

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da je zapanjen izjavom crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića, a u kojoj je naveo da će "raditi na obnovi crnogorske autokefalne crkve".

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Amfilohije

Prema mitropolitovim rečima, to je prvi put u istoriji da "ateista stvara crkvu".

Ðukanović je optužio Srpsku pravoslavnu crkvu da pokušava da čuva infrastrukturu ideje “Velike Srbije” u Crnoj Gori i poručio da će da radi na obnovi crnogorske autokefalne crkve, svidelo se to nekome ili ne.

Crnogorski predsednik je rekao i da neće dozvoliti da savremena Crna Gora živi pod, kako je rekao, diktatom jedne verske organizacije koja predstavlja relikt prošlosti, jer ne može da shvati da je to vreme odavno prošlo.

- Ja sam bio zapanjen ovim što sam čuo od predsednika Crne Gore, čoveka koji je naslednik komunističke vlasti i koji se javno deklariše kao ateista - istakao je mitropolit Amfilohije za RTS.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

S druge strane, dodao je Amfilohije, on prigovara kako neće crkva da se meša u politiku, a pokušava da bude glava crkve, da stvara svoju crkvu.

- To je prvi put u istoriji da ateista stvara crkvu - zaključio je mitropolit Amfilohije.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading