U Zagrebu danas Parada ponosa

Autor: Tanjug, Republika

Svet

08.06.2019

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Zagrebu se pod sloganom "Osamnaest ponosnih godina" danas održava parada ponosa LGBTosoba i porodica. Povorka će proći središtem grada od Ruzveltovog trga do Parka Ribnjak, gde će biti održan javni skup i koncert grupe "Le Zbor".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jutarnji list izvestio je da su učesnici Prajda počeli da se okupljaju ispred zagrebačkog muzeja Mimara. Oni nose zastave duginih boja i transparente s natpisima ''Ljubav je ljubav'', ''Lezbejke su isto radnice'', ''Ljubav nema pola'', ''Tu smo od davnina'', ''Rod na temelju samoodređenja'', ''Rodno neutralni''...

Prisutne su jake policijske snage. Pred Mimarom je parkirano 10 policijskih kombija i četiri automobila, navodi Jutarnji. Iz udruženja Zagreb prajd ocenili su da je reč o "najdugovečnijem političkom protestu za ljudska prava u Hrvatskoj".

- U osamnaest ponosnih godina pokazali smo da stvarnost možemo menjati jedino zajedno i da u društvu kakvo stvaramo ima mesta za sve ponosne i hrabre ljude koji će prigrliti one koje drugi isključuju, mlate i ponižavju - poručili su iz tor udruženja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading