Krajišnik se na nagovor Dodika vraća u politiku?!

Autor: blic.rs

Svet

02.09.2017

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momčilo Krajišnik bi mogao da se sledeće godineu ključi u trku za srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine

RepublikaFoto: Tanjug
Vraća se u politiku?! Momčilo Krajišnik

Kako piše "EuroBlic", "postoji realna mogućnost" da se nekadašnji visoki funkcioner SDS, ratni predsednik Narodne skupštine RS, a sada predsednik Asocijacije Stvaraoci RS "vrati u politiku na velika vrata".

- Hipotetički, on bi mogao da se kandiduje kao nezavisni kandidat ispred Asocijacije, ili čak da bude kandidat Prve SDS, koja je u fazi formiranja i čine je bivši kadrovi SDS. Upravo zbog toga nije teško pretpostaviti da bi Krajišnik na izborima mogao da otkine jedan broj glasača SDS odnosno Savezu za promene, što bi išlo u korist SNSD. Zbog tog konteksta se priča da Krajišnik o kandidaturi razmišlja upravo na nagovor predsednika RS i SNSD Milorada Dodika - tvrdi sagovornik "EuroBlica". 

Momčilo Krajišnik nije želeo ni da potvrdi, ni da demantuje ovu informaciju, niti da je komentariše.

Međutim, član Asocijacije i jedan od najbližih Krajišnikovih saradnika Milan Ninković tvrdi da "za sada" nema ništa od kandidature. 

- Nije Krajišnik blizak ni sa jednom strankom da bi ga neko angažovao. Kada je reč o Asocijaciji, u njoj su ljudi iz brojnih stranaka. On nije tražio čak ni penziju. Prihvatio se nekih privatnih poslova, obrađuje bandere i izdržava porodicu. Rekao je da neće više politički da se angažuje. Protivimo se i formiranju novih partija i razbijanju SDS, iako nismo u ljubavi sa sadašnjim rukovodstvom SDS. Smatram da je stranka koja je napravila državu spasila srpski narod i koja je mnogo toga učinila predugo u opoziciji, 12 godina - kaže Ninković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading