Ameri znaju nešto što drugi ne znaju?! Amabasada SAD u Tirani upozorila svoje građane na oprez

Autor: Tanjug

Svet

24.05.2019

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasada SAD u Tirani upozorila je svoje državljane u Albaniji na opozicioni protestni skup koji je zakazan za subotu u tom gradu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Protesti u Tirani

S obzirom na to da ne postoji jasan nagoveštaj o tome kako }e se taj protest razvijati, Ambasada je pozvala svoje građane na oprez.

- Očekuje se da će se veliki protest održati u blizini kabineta premijera 25. maja 2019. godine, s početkom u 19 časova. Grupa namerava da demonstrira protiv Vlade Albanije i može se preseliti na različite lokacije u Tirani. Trajanje tih protesta je nepoznato. Nedavne demonstracije uključivale su nasilje, a snage bezbednosti su koristile vodene topove i suzavac kako bi rasturile mase - navela je Ambasada SAD u svom saopštenju.

Pre dva dana u Tirani je održan protest albanskih studenata ispred zgrade Ministarstva prosvete, koji je prošao uz povećane tenzije, a studenti su lomili prozore na zgradi u kojoj smešteno Ministarstvo i bacali dimne bombe.

U decembru prošle godine studenti su započeli masovne proteste ispred Ministarstva prosvete koji su trajali sve do februara. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading