Migranti otkrili kako ih je tretirala hrvatska policija: Udarali nas palicama, lomili telefone i gurali ka granici sa BiH

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

16.05.2019

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinari koji su razgovarali sa izbeglicama, uglavnom iz Alžira, Pakistana i Avganistana, čuli su od migranata da je hrvatska policija nad njima primenjivala silu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Novinari informativne emisije "Rundschau" razgovarali su sa migrantima koji su im rekli da su ih graničari vratili s hrvatske granice bez ikakvog postupka te da su koristili silu.

- Pokupili su nas u šumi, smestili u kombi i dovezli do granice. Putovanje je trajalo oko dva sata. Uništili su nam mobilne i palicom nas udarali i gurali na teritoriju Bosne - rekao je mladi Pakistanac.

Tvrdi da su im oduzeli i novac. O nasilju koje provode hrvatski graničari nad migrantima pisale su i izveštavale brojne nevladine organizacije već godinu dana.

RepublikaFoto: printscreen/srf.ch/news
Hrvatska policija tera migrante

Afganistanska porodica s malom decom govorila je kako su ih hrvatski policajci zaustavili u šumi. Uperili su pištolj u njih i rekli "Stop".

- Bili smo prestravljeni i plakali smo. Tražili smo azil, a oni su se nasmejali i rekli da ćemo dobiti azil, ali bosanski - kazao je dečak.

Ekipa Rundschau emisije je razgovarala sa više od stotinu migranata i izbeglica. Svi su izjavili kako su bili sprečeni da zatraže azil u Hrvatskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading