Hrvati bi opet da kolju srpsku decu

Autor:

Svet

16.05.2019

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatima kao da je malo što su ubili više od 60.000 srpske dece za vreme NDH, pa bi hteli još... Da je tako, svedoče morbidne poruke Hrvata na plakatima SDSS, stranke Milorada Pupovca, u Zagrebu: "Zakolji srpsku decu" i "ubij Srbina", sve praćeno ustaškim simbolima.

Foto: Ilustracija

U isto vreme dok je neki ustaški umobolnik u Zagrebu pozivao na novo klanje Srba, u Beogradu (Dom Vojske) u toku je izložba "Deca u ratu", koja svedoči o najmonstruoznijim zločinima nad srpskom decom, ponajviše u Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, ali i sukoba devedesetih godina.

Milorad Pupovac se oglasio na Fejsbuku i poručio da je Zagreb njegov grad i da to što piše nije poruka Zagreba.

Pupovac: Zagreb je moj grad

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Pupovac

- Zagreb, moj grad. Grad moje dece, mojih studenata i mojih prijatelja. Grad koji mi je dao koliko i moji roditelji. Grad kojem dajem koliko deca mogu dati roditeljima. Ovo nije poruka mog grada. Zagreb je i Zagreb (ćirilicom) - napisao je lider SDSS.

60.000 srpske dece ubijeno je za vreme NDH

Osim njega, reagovali su i iz stranke takođe na Fejsbuku.

6.693 deteta prošlo je kroz logor u Sisku, od kojih je umrlo 1637

- Koliko bednik treba da budeš da bio ovo napisao - navode u SDSS.

Ekipa Srpskog telegrafa obišla je juče izložbu u Beogradu i videla stravične slike, jezivo svedočanstvo zverstava počinjenih nad srpskim mališanima. Uz potresne slike, odštampane su i ustaške izjave, poput "Nema sredstava koje mi kao ustaše ne bismo upotrijebili kako bismo ovu hrvatsku zemlju očistili od Srba" (doglavnik Mirko Put, 1941. godina) ili "Danas nije grehota ubiti i malo dijete od sedam godina, a koje smeta našem ustaškom poretku... Nemojte misliti što sam ja u svećeničkoj odori, ali da znadete da, kad je potrebno, uzmem strojnicu u ruke i tamanim sve do kolijevke, sve ono što je protiv ustaške države..." (ustaški duhovnik Dionisije fra Juričev).

Ustaše su širom NDH napravile desetine sabirnih, iseljeničkih, radnih, koncentracionih logora. Tamo su za ubistva koristile tupe predmete, noževe, maljeve... Trudnim ženama su vađena nerođena deca iz utrobe, da bi im potom odsecali glave, jezike, zabijali noževe u usta. Spaljivali su žive ljude, decu nabijali na noževe, klali, njihovim telima udarali u zid ili stablo drveta...

Sagovornik Srpskog telegrafa istoričar Božidar Kljajević navodi da je deo Hrvata oboleo od nacionalizma.

3.336 prošlo kroz logor Jastrebačko za samo dva meseca koliko je radio

- Hrvati imaju nacionalistički sindrom, ne samo nit koja se proteže kroz vreme već sindrom. U NDH je stvoren jak ustaški pokret sa ciljem uništavanja svega što je srpsko, pa su kao svedoci zverskih pokolja čak i Nemci sprečavali ustaše u nekoliko navrata da čine to što su činili. Sve što je svesno u Hrvatskoj pobeći će iz Hrvatske i stideti se svog porekla jer oni i dalje rade nešto što ne postoji nigde više u svetu. Taj njihov otrovani deo naroda i taj njihov sindrom ih neće ostaviti na miru dok ih ne uništi - navodi Kljajević.

U Beogradu priređena izložba jezivog svedočanstva zverstava počinjenih nad srpskim mališanima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading