Mesiću došlo iz dup*ta u glavu: Banditizam je izjednačavati Jasenovac i Blajburg

Autor: Tanjug

Svet

12.05.2019

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić oštro se danas pobunio protiv pokušaja izjednačavanja Jasenovca i Blajburga.

RepublikaFoto: youtube.com/MortyCRO
Priznao: Stjepan Mesić

- Jasenovac je bio koncetracioni logor u kojem su stradali nevini. Sada se klanjaju žrtvama sa Blajburga. U Blajburgu nema žrtava, tamo je kapitulirala kvislinška vojska. Oni su, nakon kapitulacije nacističke Nemačke, ratovali još deset dana i tada je poginulo 1.500 partizana i 3.500 ih je ranjeno, jer su kvislinzi nastavili rat. Na njih se ne odnosi Ženevska konvencija, oni su odmetnici. Banditizam je izjednačavati Jasenovac i Blajburg - rekao je Mesić.

On je na antifašističkom okupljanju na Fruškoj gori, u vikendici porodice Popov, ocenio da "bauk fašizma kruži Evropom".

 

 

- Mnogi to danas potcenjuju i misle da je to nešto bezopasno. Taj bauk je zahvatio i Hrvatsku i Srbiju, ali mi antifašisti ne smemo baciti koplje u trnje. Ljudi su u većini konformisti, ali moramo da ih ubedimo da misle, da shvate koja će cena biti ako se bude ignorisala opasnost od fašizma. Znamo šta su (fašisti) činili pre, a možemo samo pretpostaviti šta bi činili sada. Fašizam se pojavljuje u raznim kombinacijama, ali fašizam je fašizam - kazao je Mesić.

On je rekao da socijalistička Jugoslavija nije bila totalitarna, već autoritarna država, što je sasvim nešto drugo od totalitarizma.

- Izjednačavati situaciju u Jugoslaviji sa onima koji su bili iza gvozdene zavese nema nikakvog smisla, kao što to radi predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović - rekao je Mesić i dodao da je jugoslovenski pasoš bio najvredniji pasoš na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading