MAKEDONSKI MINISTAR: Nije bilo neprijateljskih koraka prema Ambasadi Srbije!

Autor: Tanjug

Svet

31.08.2017

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski negirao je danas tvrdnje da je Uprava za bezbednost i kontraobaveštavanje (UBK) te zemlje preduzela neprijateljske korake protiv Ambasade Srbije u Skoplju.

RepublikaFoto: youtube.com/Televizija 24
Oliver Spasovski

Spasovski je novinarima danas rekao da nije bilo nikakvih aktivnosti koje bi mogle da iskompromituju UBK ili Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi MIA.

Srbija je privremeno povukla celokupno svoje osoblje iz Ambasade u Makedoniji, saopštivši da su protiv tog osoblja preduzeti neprijateljski obaveštajni koraci, podseća makedonska agencija.

Spasovski je danas rekao i da Ministarstvo unutrašnjih poslova ispituje da li su policajci učestvovali u jurišu na zgradu parlamenta 27. aprila, čemu je prisustvovao i jedan srpski obaveštajac.

- Preduzimamo unutrašnje disciplinarne postupke protiv jednog broja članova Ministarstva i UBK, i rešavanje ove situacije je naš glavni priroritet - istakao je makedonski ministar.

On je, takođe, izrazio očekivanje da će Kancelarija javnog tužioca i njen odsek za organizovani kriminal "biti odlučni u akcijama protiv osoba koje su ušle u parlament s namerom da ubiju neke prestavnike".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading