Uhapšeni osumnjičeni za krađu zvona u Baru: Čekali sveštenike da napuste crkvu, pa se dali na posao...

Autor: cdm.me

Svet

06.05.2019

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je rasvetlila krađe zvona sa četiri crkve u Baru i zbog sumnje da su ih počinili uhapsila Jasmina S. (31), Roberta D. (26) i Vahida B. (43) iz te opštine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da su oni, koristeći odsustvo sveštenika u crkvama u određenim delovima dana, ukrali četiri zvona, koja su nakon toga slomili na sitnije komade i prodali ih osobama koja se bave otkupom sekundarnih sirovina u Baru i Podgorici.

"Osumnjičeni su, sumnja se, u nameri da spreče dokazivanje počinjenih dela, pretili licima koja su ih otkupila i uništavali tragove krivičnih dela", navode u policiji.

Safetović, Dreković i Bajramović su uhapšeni i biće privedeni tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru zbog sumnje da su počinili četiri teške krađe.

"Policija preduzima radnje u cilju pronalaska otuđenih zvona i njihovih delova kako bi ona bila vraćena vlasnicima", dodaju u Upravi policije.

Zvona su ukradena sa katoličke crkve Sveti Vić i katedrale Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije na Gretvi, kao i sa pravoslavnih crkava Sveta Neđelja u Rapu i Sveti Jovan u Starom gradu Baru.

Krađu zvona sa verskih objekata u barskoj opštini nisu pamtili ni najstariji žitelji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading