Da li je Crna Gora sledeća članica EU?

Autor: Tanjug

Svet

27.04.2019

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef crnogorske diplomatije Srđan Darmanović izjavio je da očekuje pozitivan izveštaj Evropske komisije o napretku te zemlje zemlje ka EU, dodajući da će Crna Gora biti sledeća članica Evropske unije.

RepublikaFoto: youtube.com/OtvoreniStudio
Srđan Darmanović

Darmanović je za Radio Crne Gore rekao da nema nikakvog spora da je Crna Gora u regionu apsolutni lider u evropskoj integraciji.

- Mi se ne takmičimo sa drugima, naprotiv, vrlo podržavamo naše susede u njihovim evropskim aspiracijama, ali sasvim je jasno da je Crna Gora sledeća clanica EU - rekao je Darmanović.

Naglasio je da je važno da Podgorica počne sa zatvaranjem poglavlja i da u ovom momentu može ponuditi EU najmanje pet ili šest poglavlja koja bi mogla da zatvori.

- Treba shvatiti da politika proširenja nije jednosmerni, već dvosmerni proces. Mi ne možemo sami postati članica EU. Naravno, primarna odgovornost je na nama da pokažemo da se naše društvo približilo evropskom pravnom sistemu - kazao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading