Objavljen tajni dokument: Oprez, aerodrom u Tivtu nije bezbedan!

Autor:

Svet

24.04.2019

05:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građanski pokret URA objavio je dokument Agencije za civilno vazduhoplovstvo koji svedoči o ugroženoj bezbednosti kako domaćih, tako i inostranih državljana koji putuju preko aerodroma Tivat.

RepublikaFoto: youtube.com/Vlada Crne Gore
Aerodrom u Tivtu

U pitanju je, kako kažu, dokument od 10 strana koji je sačinila Agencija za civilno vazduhoplovstvo u martu 2018. i koji je do danas bio sakriven od očiju javnosti.

- Komisija za sertifikaciju aerodroma Tivat je od 26. marta do 30. marta 2018. izvršila detaljan pregled u oblasti fizičkih karakteristika aerodroma. Tom prilikom radna komisija je konstatovala više nepravilnosti i neusaglašenosti sa regulatornim zahtevima o čemu je sačinjen izveštaj koji je podnet Aerodromima Crne Gore na upoznavanje i razmatranje - pojasnio je potpredsednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić.

U dokumentu stoji da je "na površini PSS (piste) vidna pojava karakterističnih kružnih pukotina, nastalih usled izrazitog prisustva vode, i da ih je nemoguće sanirati pucanjem bitumenskom masom, već je neophodno izvršiti zamenu habajućeg sloja".

Uzimajući u obzir povećan broj rotacija u predstojećim letnjim mesecima, a u kombinaciji sa nepredviđenim atmosferskim uticajima i ograničenom mogućnošću za održavanje i kontrolisanje širenja pukotine, ista može biti proširena do te mere da predstavlja opasnost za pucanje pneumatika i moguća izletanja vazduhoplova sa piste.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading