Vojni magacini godinama služili kao skladište droge

Autor: Tanjug, Republika

Svet

23.04.2019

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kriminalna grupa koja se tereti da je vojnim brodom Jadran pokušala da prokrijumčari 56 kilograma kokaina u Tursku, sumnjiči se i da se bavila uličnom prodajom te droge na teritoriji Tivta.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Kako navodi Dan, u krivičnoj prijavi je navedeno da su neki od pripadnika osumnjičene mafijaške organizacije nabavljali kokain koji su krili u magacinima vojnog objekta Opatovo, gđe je droga prepakivana i potom prodavana na različitim lokacijama u Tivtu, a prema sumnjama istražitelja, te kriminalne aktivnosti počele su prošle godine, prenosi CDM.

U prijavi se navodi da je za nabavku droge bio je zadužen Tivćanin R.O. koji se tereti da je od neidentifikovanih osoba nabavljao kokain koji je u pakovanjima od po 150 grama predavao podoficiru M.K, čiji je zadatak bio, kako tvrde iz policije i tužilaštva, da drogu čuva u magacinima vojnog objekta Opatovo.

Saslušanjem više lica utvrđeno je da je droga prepakivana u magacinima objekta Opatovo, zbog čega je izvršen pretres tog magacina, gde je pronađen kokain, kao i sprave za prepakivanje droge.

Osim u prodavanju manje količine kokaina, M.K. je učestvovao i u pokušaju krijumčarenja 56 kilograma ove droge u Tursku, a on je na saslušanju priznao kakav je bio plan kriminalne organizacije.

Kriminalnu grupu formirala su lica čiji identitet tužilaštvo još nije uspjelo da utvrdi.

Namera mafijaške grupe, kako je navedeno u krivičnoj prijavi, bila je da drogu unesu na vojni brod Jadran, da je prevezu do Turske, gde je trebalo da je prodaju. 

Na putu za Crnu Goru, prema dokazima do kojih su došli istražitelji, pripadnici ove kriminalne grupe trebalo je da preuzmu heroin koji bi istim brodom dopremili u Crnu Goru, gde bi drogu dalje prodavali ili bi je radi dalje preprodaje prevozili u druge države.

U cilju izvršenja tog plana, jedan podoficir je dan pre planiranog isplovljavanja sa studetima uneo kokain na Jadran, a paketiće sa po nekoliko kilograma droge ostavio je u kaseti-ormariću.

Za pokušaj šverca sumnjiče se i V.R. i D.R. koji su označeni kao članovi kriminalne grupe koja je bila zadužena za šverc narkotika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading