Otkriveno odakle je donesen otrov za Praljka

Autor: Republika

Svet

20.04.2019

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši portparol Haškog tibunala Florens Hartman progovorila je o smrti hrvatskog generala Slobodana Praljka, ali i o bivšem predsedniku Jugoslavije Slobodanu Miloševiću.

Slobodan Milošević

Ona je dala intervju za hrvatski portal "Express", a mi vam prenosimo samo deo.

Da je poživio, za šta bi Slobodan Milošević bio osuđen?

- I za agresiju na Bosnu i Hercegovinu i za genocid, i to bez obzira na sve što se desilo unutar tužilaštva, od odlaganja rada na istrazi pa do pokušaja Džefrija Najsa da ukloni iz optužnice genocid, Sarajevo i Srebrenicu s tačke optužnice i zatim sva svedočenja koja bi dokazala umešanost JNA u ratu u BiH.

Dakle, sumnju u prirodnost njegove smrti ne trebamo pripisivati teoriji zavjere, iako ste dobili strašne pretnje iz Srbije nakon što ste to i javno rekli?

- To se zna i postoji izvještaj. Iz Srbije su došli lekari s ruskim lekarima i prisustvovali obdukciji. On je umro prirodno od srčanog udara koji je neprirodno izazvan. Uzimao je lekove za smanjivanje pritiska i morao ih je pred čuvarima pritvora progutati, a tajno je uzimao takođe lekove koji su neutralizovali učinak prvobitnih i čije se prisustvo ne može videti na ispitivanjima. Lek je donesen iz Srbije, ali su o njegovom učinku informaciju sigurno imali ruski lekari.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slobodan Praljak

Odakle je donesen otrov za Slobodana Praljka?

- Zna se da je to učinila ekipa koja je ušla da prisustvuje suđenju jer on nije mogao to u pritvoru da poseduje, što svakako baca sumnju na njegov advokatski tim, eventualno nekoga iz ambasade. Uglavnom nekoga ko je imao pristup Praljku pre ulaska u sudnicu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading