CVETA CRNO TRŽIŠTE: Evo koliko u CG koštaju bombe i eksploziv

Autor: Republika

Svet

28.08.2017

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ilegalnom tržistu oružja u Crnoj Gori nudi se oko 15 vrsta oružja, čija se cena kreće od od 50 evra do 3.000 evra, piše je portal CdM.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Navodi se da je u mnogim ubistvima, kriminalnim obračunima i sukobima u Crnoj Gori korišćeno oružje čije poreklo nije poznato i za koje osobe koje su ga koristile nemaju dozvolu.

Pištolji, bombe, eksplozivi...

Neka od njih su, kako se navodi, i ručno pravljena, a u tu grupu najviše se ubrajaju eksplozivi. Najviše se koriste pištolji, bombe i ručno pravljeni eksploziv.

- U kriminalnim obračunima u kojima likvidacije izvršavaju profesionalne ubice, a koje najčešće dolaze iz Srbije, Bosne i Hercegovine i ostalih zemalja regiona, do nedavno se koristio snajper. Sada je došlo do promene trenda i sve više su u tim aktivnostima popularne bombe i pištolji - navodi ovaj portal.

Pozivajući se na neimenovani izvor koji je, kako navodi, upućen u poslove ilegalne prodaje oružja, CdM navodi da pištolj plašljivac košta od 50 do 80 evra, glok do 1.500 evra, duga devetka od 450 do 600 evra, papovka 100 do 300 evra, magnum 357 od 1.500 do 3.000 evra, crna udovica”6" i “7” od 150 do 300 evra, tetejac 250 do 400 evra, karabin 100 do 200 evra, hemijski pištolj do 100 evra, kalašnjikov AK47 150 do 300 evra, snajper Dragunov od 800 do 2.000 evra, bombe i eksplozivi oko 50 evra pa na više.

Takođe se može naći i municija za oružje i materijal za izradu eksploziva.

Oružje koje se nudi na "crnom tržišt" u Crnu Goru dolazi, piše CdM, najčešće iz Albanije, sa Kosova, iz Bosne i Hercegovine, Srbije…

Nije izuzeta ni preprodaja oružja iz Crne Gore ka ovim zemljama. Ponekad dolazi i do razmene "robe" za neku drugu ili za jedan deo novca.

Šta je potrebno za dozvolu

Da bi neko dobio dozvolu za držanje oružja mora da prođe kontrolu i testove psihofizičkih elemenata, analizu ponašanja i slično, podseća ovaj medij.

Kandidat za legalan posed oružja ne sme da bude evidentiran u policiji kao prestupnik zakona, ranije evidentiran i osuđivan. Potrebna je i potvrda da je lice obučeno za rad sa oružjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading