Komšić napao srpskog ambasadora: Đorđević da se suzdrži od SRBIZIRANJA gradova u Bosni

Autor: Republika

Svet

17.04.2019

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je na istup ambasadora Republike Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića, kojeg su, iz njegovog kabineta nazvali "nediplomatskim".

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Željko Komšić

Ambasador Đorđević je juče, prilikom otvaranja Konzularne kancelarije Republike Srbije u Drvaru rakao da će Drvar u perspektivi biti srpski grad, kao što je uvek i bio, saopšteno je iz Komšićevog kabineta, prenosi Srpskainfo.

– Drvar nikada nije bio srpski grad, niti će to ikada biti. Drvar je partizanski, i oduvek je bio bosanski grad. Uvek će to i biti, uprkos željama i pretenzijama Srbije na BiH, koje su se zadnjih decenija manifestovale kroz najveći oblik tragedije po BiH i njene građane. Nadam se da će se ambasador Srbije, u buduće, suzdržati od srbiziranja gradova u BiH. U ovoj državi ima mesta za sve, ali nema mesta za bilo čiji etnički ekskluzivitet – poručio je Komšić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading