NA METI IMUĆNI: Lopovi "udarili" po kućama u Banjaluci

Autor: blic.rs

Svet

15.04.2019

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lopovi su u proteklom periodu opljačkali veći broj porodičnih kuća imućnijih Banjalučana i ukrali novac i druge predmete u vrednosti od više desetina hiljada maraka, saznaje Srpskainfo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Duži vremenski period na meti lopova su između ostalih i kuće imućnijih Banjalučana odakle su ukradeni veći novčani iznosi - dodao je izvor Srpskainfo iz istrage.

Poslednja kuća na meti lopova bila je porodična kuća Duška Tešanovića, vlasnika mesare "kod Dule" u banjalučkom naselju Ada koja je opljačkana juče iza ponoći.

Tokom uviđaja policija je utvrdila da je lopov u kuću provalio kroz prozor i ukrao oko 3.000 maraka.

– Policijski službenici nadležne policijske stanice Policijske uprave Banjaluka, postupaju po primljenoj prijavi, da je nepoznata osoba tokom noći 14. aprila 2019. godine izvršila krivično delo teška krađa u kuću – izjavila je juče portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović, piše Srpskainfo.

Dodaje kako je u toku preduzimanje potrebnih mera i radnji sa ciljem rasvetljavanja krivičnog dela i identifikovanja izvršioca.

O pljački kuće vlasnika mesare obavešten je i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naredio sprovođenje detaljne istrage kako bi se otkrio identitet osumnjičenog.

Podsetimo, u akciji kodnog naziva "Blind" Policijske uprave Banjaluka prošle sedmice je uhapšen Stefan Gvozden (35) iz Banjaluke zbog sumnje da je izvršio više provala u stanove i kuće na području grada. Međutim, pljačka kuće u naselju Ada otkriva da je na slobodi provalnik čija su glavna meta kuće imućnijih građana.

Ukupna materijalna šteta koju je pričinio Gvozden u provalama, kako su saopštili iz banjalučke policije, procenjena je na 14.000 maraka. Zanimljivo je da se uhapšeni Stefan Gvozden ranije zvao Anđelko Čavlović koji je osuđivan zbog više krivičnih dela među kojima su i krivična dela protiv imovine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading