GREŠKA SOCIJALNE RADNICE DOVELA DO TRAGEDIJE: Monstrum koji je bacio 4 dece sa balkona je mogao biti sprečen

Autor: Republika

Svet

09.04.2019

22:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska komora socijalnih radnika završila je postupak vanrednog stručnog nadzora u slučaju na Pagu, u kojem je Josip Rođak 28. februara 2019. godine svoje četvoro dece bacio s balkona.

RepublikaFoto: facebook.com/Josip Rođak
Josip Rođak

- Nadzorom je utvrđeno kako dve od tri nadzirane socijalne radnice, koje su vodile pomenutu porodicu, nisu napravile stručni propust, dok jedna socijalna radnica jeste. Propust se odnosi na primene metoda i postupaka socijalnog rada u radu s porodicom koje su u riziku, zasnovanih na savremenim informacijama nauke i prakse, kao i u primeni pozitivnih popisa vezano u zaštitu prava i dobrobiti deteta.

Poverenstvo za stručni nadzor predložilo je za navedenu socijalnu radnicu pokretanje postupka pri Disciplinskom sudu HKSR-a. Nakon pravosnažnog rešenja kojim se izriče disciplinska mera, obavestićemo javnost o vrsti izrečene mere - stoji u saopštenju.

Iz komore kažu kako radnica ima pravo na prigovor, ali i na tajnost identiteta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading